Blog Image

Trelleborgs venner

Aflysning af Trelleborg Vågner 2020

Nyheder Posted on 12 mar, 2020 18:50:57

Grundet den aktuelle situation med coronavirus og det den indebærer, er det nødvendigt at aflyse Trelleborg Vågner 2020.
Vi vil forsøge at gennemføre dele af programmet senere. Vi vender tilbage så snart vi ved noget mere.

Vikingehilsen
Trelleborg venner og Vikingeborgen TrelleborgLaugsdag på Trelleborg

Nyheder, Uncategorised Posted on 02 mar, 2020 07:59:14

Indbydelse til Laugsdag d. 7. marts kl. 10-15.

Den sidste indendørs laugsdag inden sæsonstart er d. 7. marts kl. 10-15.
Vi får besøg af en journalist Katrine Holck fra ”Slagelse Magasinet”, som gerne vil lave en artikelserie om foreningen i årets løb. Vi håber meget du/I har lyst til at være med, så vi kan få fortalt vores historie illustreret med flotte fotos. Derfor vil vi foreslå, at I dukker op i dragt. Har du ikke tøjet endnu, så kom alligevel – du kan låne af museet.

Desuden vil vi bede alle om at medbringe deres kalender, så vi kan komme i gang med at lave en egentlig bemandingsplan for weekender og ferier i Slagløse.

Foreningen sørger for frokost.

Vel mødt
Bestyrelsen

PS Husk at tilmelde jer Trelleborg Vågner på zitouche@gmail.com. Tilmeldelse er først gældende, Når du har modtaget en bekræftelsesmailCare-takere med have søges!

Havelauget / Frejs Urtegård, Nyheder Posted on 01 mar, 2020 16:33:01

Frejs Urtegård skal nedlægges pga byggeriet af den nye vold. En del af planterne skal derfor i pleje, så vi ikke skal starte helt forfra igen, når en ny have skal anlægges.

Har du én eller flere kvadratmeter bar jord i din have/kolonihave, uden for meget rodukrudt, til en lille midlertidig planteskole, som du vil nurse lidt om, er du en drøm af en Care-takere.
Planterne er enten med klump eller i potter/baljer og kan både være træer, buske eller urter, alt efter plads og forhold, og hvad du har lyst til at passe. Vi laver en prioriteret liste, med det vi vil redde fra haven, inden den bliver nedlagt.
Vi graver op til laugsdag d. 7/3 og de sidste til Trelleborg vågner, så planterne bliver bedst muligt etableret i din have inden vækstsæsonen starter.
Hjælpende hænder til at grave op, og kasser til at flytte i, er velkomne. 😊 🌱🌳🌿Trelleborg Vågner 2020

Nyheder Posted on 29 feb, 2020 08:44:11

Hermed inviteres til “Trelleborg Vågner 2020”

Lørdag d. 28. marts og søndag d. 29. marts. Der er plads til 20 på introkursus/workshop søndag og 40 på workshop lørdag/søndag.

Workshops:

Tekstil – nålebinding og virkebånd

Træarbejder – redskaber til have- og markarbejde efter fund – produktion af pile til langbuer

Smedearbejder – kvindekniv

Læderarbejder

Plantefarvning

Skrumpeæsker

Program:

Lørdag kl 9.00 – 22.00

Fælles morgenmad i caféen med intro til frivilligarbejdet v. Stine og Gøsta

Oplæg v Thomas Børnsen Dumont om Nordisk mytologi

Introkursus for nye vikinger (kun lørdag)

Workshops for “gamle vikinger”

Krigertræning for alle

Madlavning og aftenhygge i langhuset

Søndag kl 8.00 – 15.00

Fælles morgenmad i caféen

Workshops for nye og gamle vikinger

Oprydning, evaluering og tak for i dag

Pris: 50kr – betales ved ankomst

Tilmelding sker pr mail til zitouche@gmail.com. Angiv om du vil på introkursus om lørdagen, din 1. og 2. Prioritet for workshop, deltagelse i aftenhygge og evt ønske om overnatning. Der fremsendes deltagerbrev med endeligt program efter tilmelding.

Vikingehilsen

Vikingeborgen Trelleborg og Trelleborgs VennerVintersolhverv

Uncategorised Posted on 01 dec, 2019 10:56:55

I år falder vintersolhvervet på en lørdag, så årets vintersolhvervsfest kommer til at være på selve dagen, nemlig lørdag den 21. december.

Alle er velkomne i langhuset på Trelleborg kl. 18 medbringende egen mad og drikke. Bålet og grillen vil være tændt. Generelt deltager vi i dragt, men har du endnu ikke vikingetøj, er du naturligvis velkommen i almindeligt tøj. Har nogen lyst til at medbringe noget kage til et fælles kagebord, vil det blive taget vel imod. Du må også meget gerne overveje sange, historier, lege eller andre indslag, som vi fælles kan fornøje os med.

Hvis du har lyst til at deltage i et vikingeblot, så kom kl. 17 medbringende noget at drikke, så arrangerer Irene nemlig et blot.

Vi glæder os til at se rigtig mange!

Med vikingehilsen på bestyrelsens vegne
LeifFælles Laugsdag lørdag den 5. oktober

Uncategorised Posted on 30 sep, 2019 20:38:29

Kære Trelleborgs Venner.

På lørdag, den 5. oktober, kl. 10-16 afholder igen fælles laugsdag. Det er den sidste i denne sæson, som foregår udendørs i Slagløse i museets åbningstid. Det betyder ikke, at der ikke er laugsdag næste måned, men da er museet lukket for publikum, så vi har det da for os selv.

Det betyder heller ikke, at der ikke er flere muligheder for at komme i Slagløse og formidle for et publikum, for I kan bare melde jer via trelleborg-booking@natmus.dk og så flytte ud i Slagløse nogle dage, f.eks. er der altid masser af liv i efterårferien.

På lørdag er det dog almindelig laugsdag, hvor vi mødes til kaffe kl. 10 i vikingeloungen og så fordeler os i hele Slagløse med vores forskellige aktiviteter styret af laugene. Har du ikke andre planer, så skal vi gøre Frejs Urtegård vinterklar, der er du altid velkommen, så kom endelig allesammen. Vi sørger igen for fælles frokost til de fremmødte.

Med Vikingehilsen

LeifIcomos Unesco kommer på besøg

Nyheder, Uncategorised Posted on 12 sep, 2019 08:12:50

Torsdag d. 8. oktober kl. 14.00 til ca 18.00 kommer Icomos fra Unesco på besøg på Trelleborg igen. Icomos skal vurdere om Trelleborg kan komme på Unescos World Herritage liste. Muset og Trelleborgs Venner vil gerne vise, hvilket unikt sted Trelleborg er. Derfor vil vi gerne have en masse vikinger på Trelleborg den dag.

Har du mulighed for at være i landsbyen, i langhuset, i smedjen, i Frejs Urtegård eller andre steder på Borgen den dag, vil det være het fantastisk.

Meld gerne snarest tilbage til: trelleborg-booking@natmus.dk

Vikingehilsen Trelleborgs VennerLaugsdag den 7. september

Nyheder Posted on 01 sep, 2019 22:11:12

Kære Trelleborgs Venner.

Næste lørdag, den 7. september, er der igen fælles laugsdag. Vi mødes til en kop kaffe i vikingeloungen kl. 10 og spredes så på aktiviteter i laugene.

Nye medlemmer må endelig komme, selvom I ikke er med i et laug. Eventuelt kan vi lave en egentlig introduktion for jer, hvis der kommer mange.

Foreningen sørger for fælles frokost kl. 12.30 og i forlængelse af den, fortæller vi om planer for den fremtidige formidling, som vi er ved at aftale med museet for den kommende sæson.

I den forgangne weekend har vi fået høstet hovedparten af afgrøderne i haven, så nu er der en masse efterårsklargøring, som skal til. Hvis I har lyst, så er alle velkomne til at give en hånd med der.

Håber at se rigtig mange af jer.

LeifNæste »