Vi indbyder til Sølvsmedekursus på Trelleborg i weekenden d. 11.og 12. marts 2023 – begge dage fra kl 10.00 – 16.00

KUSET ER KUN FOR MEDLEMMER AF TRELLEBORGS VENNER

Kurset afholdes i det nye Multihus på Trelleborg. Kurset henvender sig til medlemmer af Trelleborgs Venner, og ved deltagelse i kurset forpligter kursisten sig til efter kursus, at videre formidle den viden og håndværksmæssige erfaring, som opnås ved deltagelse i kurset. Denne formidling kan ske ved afholdelse af kurser for andre vikinger, eller ved at anvende håndværket i praksis på Trelleborg.

Kurset vil fokusere på fremstilling af fingerringe og armringe med mønstre – inspireret af originale fund. Herudover vil der blive forsøgt arbejdet med smeltning af sølv og udbankning af plader. Kursusprisen inkluderer frokost og eftermiddagskaffe. Hvis du ønsker at overnatte på Trelleborg, skal du træffe individuel aftale med Trelleborg Museum og anvendelse af huse. Deltagerne står også selv for aftensmad og morgenmad. Kursusdeltagerne må meget gerne medbringe lidt værktøj og evt gammelt sølv (3 tårn eller sterling) som ligger i skufferne og kunne fortjene en omsmeltning til nye brugsgenstande. Af værktøj specielt, en lille ambolt, en lille mobil skruestik, en lille kuglehammer, eller smedehammer 2-500 g, små tænger, file og en lille sav. Hvis du ikke har så fortvivl ikke. Vi forsøger at samle så meget som muligt sammen – så vi kan låne af hinanden. Kursusleder sørger for at der vil være et antal små mejsler med motiver til rådighed til dekoration.

Hvis dette kursus er noget for dig – så koster deltagelse kr. 300,00 plus evt forbrug af sølv som instruktøren, Mariano Gabarato, medbringer. Han medbringer også billigere metaller til at øve sig på.

Tilmelding sker ved fremsendelse af e-mail til: wismann@godmail.dk – Din plads er sikret, når du er blandt de første 8 som indbetaler kr 300,00 på mobile pay 21 28 29 76 – Tilmelding senest søndag den 26. februar 2023

På vegne af Trelleborgs venner- John Wismann