Vikingeborgen Trelleborg og Trelleborgs Venner inviterer til “Trelleborg Vågner” lørdag d. 26. marts – søndag d. 27. marts – intro-kursus for nye frivillige og workshops for ”gamle” frivillige.

Intro-kurset er for nye frivillige, som står foran deres første sæson på Trelleborg, eller ikke er fortrolige med Trelleborgs historie, vikingelandsbyen Slagløse og aktiviteterne. Alle frivillige deltager i dette kursus, inden de første gang flytter ind i Slagløse. Intro-kurset ledes af Trelleborgs faste personale. På intro-kurset hører du bl.a. om, hvordan du kan blive en del af Borgfolket og hvilke retningslinjer der er på Trelleborg. Efter introduktionen er der rundvisning i udstillingen og på borgen. I Slagløse gennemgår vi de håndværks- og publikumsaktiviteter, som du kan blive en del af. Intro-kurset slutter lørdag eftermiddag. Derefter kan du deltage i din valgte workshop og være med til forårsfesten i langhuset om lørdag aften.

De 6 Workshops er for medlemmer af Trelleborgs Venner, som er fortrolige med stedet, har boet i husene og har større eller mindre erfaring med formidling. Du kan prøve et nyt håndværk eller videreudvikle dig inden for dit vante håndværk. Hver workshop varer 2 x 5 timer, og vil være under ledelse af en viking med erfaring inden for emnet. Har du arbejder i gang inden for dit valgte workshop, er du velkommen til at medbringe det. Den enkelte workshop vil være en blanding af oplæg, diskussion, erfaringsudveksling, teknikker og praktisk arbejde.

Workshops:

Tekstil – filtning • Smedning • Træarbejder • Keramik • Lav din egen fløjte • Birkebarksæsker

Måltiderne vil til dels være vikingeinspireret og du bliver involveret i tilberedningen. Har du specielle behov, må du sørge for egen forplejning.

De begrænsede sovepladser i vikingehusene i Slagløse fordeles af os, men du er også velkommen til at sove i medbragt telt eller tage hjem og sove. Bor du i Slagløse, skal du sørge for, at husene er ryddet inden morgenmaden.

Tilmelding senest d. 12. martszitouche@gmail.com – Der er 20 pladser på introkurset og 40 pladser på workshops, som udelukkende tilbydes til voksne. Pladserne fordeles efter ”først til mølle”-princippet, så når der er fyldt op, lukkes der for tilmelding. Ved tilmelding angiver du:

• Hvor mange I er (børn og voksne)

• Hvilket kursus du ønsker at deltage i – Intro-kursus og/eller workshops – angiv 1. og 2. prioritet i workshop

• Om du ønsker en soveplads i et af husene, sover i telt eller tager hjem

• Om du deltager i festen lørdag aften.

Pris: kr. 75,- Beløbet dækker tilskud til mad. Resten af ”Trelleborg Vågner” betales af Trelleborg, National-museet og Trelleborgs Venner.

Medbring spisegrej, drikkevarer og evt. sovegrej

Program:

lørdag d. 26. marts • frokostpause kl. 12.00 – 12.30 – alle hjælper til

9.00 – Fælles morgenbord og velkomst i museets café.

9.15 – Introduktion til og retningslinjer for Trelleborg ved Stine fra museet og Gøsta fra venneforeningen.

10.00 – 11.00 – Foredrag om Trelleborg og de nye arkæologiske fund v/museet

11.00 – 14.30- Omvisning og introkursus for nye frivillige – alle er velkomne – v/Anne fra museet

11.00 – 16.00 – Workshops for Trelleborgs Venner

16.00 – 18.00 – Forberedelse til fest i langhuset – alle hjælper til

18.00 – 22.00 – Forårs Fest i langhuset

søndag d. 27. marts • frokostpause kl. 12.00 – 12.30 – alle hjælper til

9.00 – Fælles morgenbord i museets café

9.30 – 10.30 – Fælles aktivitet – Vikingelege

10.30 – 15.00 – Workshop for nye og “gamle” vikinger

15.00 – 16.00 – Evaluering og oprydning.

Vikinge hilsen

Vikingeborgen Trelleborg og Trelleborgs venner