Kære Vikinger

Det er med stor beklagelse, at museet har været nødt til at aflyse årets største højdepunkt på Trelleborg – Trelleborg Vikingefestival 2020.

Pga. Covid-19 pandemien og de restriktioner vedrørende genåbning af Danmark, der indtil nu er udmeldt fra Statsministeriet, er det ikke realistisk at gennemføre så stort et arrangement på Trelleborg, allerede i juli i år.  De sidste udmeldinger betyder, at det store antal tilmeldte vikinger, samt besøgende, ikke gør en gennemførelse af vikingefestivalen mulig.

Museet og Trelleborgs venner ser meget frem til, at se jer alle igen senest til Trelleborg Vikingefestival 2021. 

I stedet for årets festival, inviteres I til Trelleborg under andre former.

Vikingesommer på Trelleborg
Trelleborg og Nationalmuseet følger myndighederne anvisning meget tæt. Hvis myndighederne tillader det, inviteres I alle til at bruge Trelleborgs fantastiske udearealer og faciliteter til holde en hyggelig sommerferie med VIKINGELIV som omdrejningspunkt.

Kom og bo på Trelleborg i jeres vikingetelte i hele eller dele af sommerferien dvs. i ugerne 27, 28, 29, 30, 31, 32 (29. juni – 9. august 2020). Bestræb jer derfor på at tilmelde jer i andre uger end uge 29. I har, som under festivalen, mulighed for at arbejde med jeres autentiske vikingehåndværk, som vikingekrigere, håndelsfolk eller med vikingeliv. Museet sørger for brænde, og organiserer udlægning af parceller, hvor I kan bo med større afstand mellem de enkelte lejre end I normalt oplever under vikingefestivalen. 

Vi må begrænse antallet af deltagere, efter myndighedernes restriktioner.

Hvis I er interesserede, vil vi bede jer om, at kontakte museet på trelleborg-booking@natmus.dk.

Tilmeldinger sker efter først til mølle princippet, og afhænger naturligvis af, myndighedernes udmeldinger. Er der for mange tilmeldte i en speciel periode, vil vi gøre alt, hvad vi kan for at tilbyde jer en anden periode. Du kan forvente svar senest den 15. juni.