Trelleborg Vågner

Vikingeborgen Trelleborg og Trelleborgs venner inviterer hermed til “Trelleborg Vågner” – intro-kursus for nye frivillige og workshops for de”gamle” frivillige lørdag d. 24. marts – søndag d. 25. marts.

Intro-kurset er for nye frivillige, som står foran deres første sæson på Trelleborg eller ikke er fortrolige med Trelleborgs historie, vikingelandsbyen Slagløse og aktiviteterne. Alle frivillige deltager i dette kursus, inden de første gang flytter ind i Slagløse. Aktiviteterne på introduktionskurset vil være under ledelse af Trelleborgs faste personale. På introduktionskurset hører du bl.a om, hvordan du kan blive frivillig og hvilke retningslinier der er for at være en del af Trelleborg. Introduktionen slutter lørdag eftermiddag – derefter kan deltagerne være med til fest i langhuset om aftenen og på de forskellige workshop om søndagen.

De forskellige workshops er for Trelleborgs Venner, som er fortrolige med stedet, har boet i husene, formentlig har egen dragt og større eller mindre erfaring med at formidle. Du vil kunne prøve et nyt håndværk eller videreudvikle dig indenfor dit vante håndværk. Hver workshop varer 2 x 5 timer og de enkelte workshops vil være under ledelse af en viking med erfaring indenfor emnet. Har du arbejder i gang indenfor dit emne, er du velkommen til at medbringe det. Den enkelte workshop vil være en blanding af oplæg, diskussion, erfaringsudveksling, teknikker og praktisk arbejde.

Måltiderne undervejs vil være vikingeinspireret og du bliver involveret i tilberedningen. Har du specielle behov, må du sørge for egen forplejning. Vi fordeler de begrænsede sovepladser i husene i Slagløse, men du er også velkommen til at sove i medbragt telt eller tage hjem og sove. Bor du i Slagløse skal du sørge for, at husene er ryddet inden morgenmaden.

Tilmelding sker senest d. 10. marts til Lone Bjørnskov på zitouche@gmail.com

• Der er 20 pladser på introkurset og 40 pladser på workshops – som udelukkende tilbydes til voksne. Pladserne fordeles efter ”først til mølle”-princippet, så når der er fyldt op, lukkes der for tilmelding.

• Ved tilmelding angiver du, hvor mange I er (børn og voksne), hvilket kursus I ønsker at deltage i; Introduktionskursus og/eller workshops. Desuden skal du angive din 1. og 2. prioritet mht. workshop, om du ønsker en soveplads i et af husene, sover i telt eller tager hjem, og om du deltager i festen om aftenen.

Pris: kr. 50,- betales ved ankomst. Beløbet dækker tilskud til mad. Resten af forplejningen samt gennemførelsen af kurset betales af Trelleborg, Nationalmuseet og Trelleborgs Venner.

Medbring spisegrej, drikkevarer og evt. sovegrej

Workshops:

Tekstil: – lørdag • Broderi – søndag • vikingernes systing og teknikker • Smedning • Træarbejder

• Læderarbejde • Løbbinding • Krigertræning

Program:

lørdag d. 24. marts • frokostpause kl. 12.00 – 12.30 – alle hjælper til

9.00 – Fælles morgenbord i museets café.

9.15 – Retningslinier for det frivillige arbejde på Trelleborg v. Stine fra museet og Gøsta fra venneforeningen

10.00 – 11.00 – Oplæg om vikingetiden med fokus på de nyeste fund ved Borgring ved Køge

11.00 – 16.00 – Omvisning og introkursus for nye frivillige – alle er velkomne – v. Anne og Jacob fra museet

11.00 – 16.00 – Workshops for vikinger

16.00 – Fælles workshop. Tænd et bål med stål og flint

17.00 – 18.00 – Madlavning og forberedlese til fest i langhuset – alle hjælper til

18.00 – 22.00 – Fest i langhuset

søndag d. 25. marts • frokostpause kl. 12.00 – 12.30 – alle hjælper til

9.00 – Fælles morgenbord ved Skolepavillionen

9.30 – 15.00 workshop for nye og “gamle” vikinger

15.00 – 16.00. evaluering og oprydning.

Vikinge hilsen

Vikingeborgen Trelleborg og Trelleborgs venner.